Saturday, April 28, 2007

cok yaraticilar

Simdi nerenin oldugunu hatirlamadigim bir yerel gazetede, ortaligi kasip kavuran ve onlarca kisiye aids bulastiran rus bir hayat kadinin kimliginin ortaya cikmasi uzerine atilan manset:
"ORUSBU"

Thursday, April 26, 2007

Cok alakasiz oldu

Bugun Kugu Golu balesine gittim. Sahaneydi; ama bu yazimda bahsedecegim konu o degil. Burada kucuk bir ayrintidan bahsedecegim, orkestradaki en arkada oturan ve 3 perdelik oyunda toplasan 3-5 kere gorev yapmak zorunda olan baterist iki adam gibi. Bir ara gozum onlara ilisti, aralarinda birseyler konusuyorlardi. Daha sonra biri gulmeye basladi. Guldu, guldu, bu ikinciyi de etkiledi ve orada o iki adam gulmekten yerlere yattilar. Izleyicilerin hicbirinin de bu olaydan haberi olmadi. Dusundum de, o goreve herhangi biri getirilebilir mi, 3 saatte toplam 3 kere davula vurmak cok da zor gorunmuyor, ben de bir yandan Kugu Golu orkestrasinda gorev alip bir yandan da o kadar eglenmeyi isterdim.
Bu arada bu aklima Zeynep'le birlikte Viyana'dan Strazburg'a giden kucuk bir ucağin icindeki bir animizi getirdi. Orada da hostes ucak kalktiktan hemen sonra yapilan ikaz anonslarini gerceklestirirken sesi kaymis ve gulme krizine tutulmustu, devamini zar zor getirdi.. Hey gidi gunler!

Sunday, April 15, 2007

Yardım!!

efendim hepinizin fikirlerini bekliyorum:
yazin bir ayligina ny'a gitmek istiyorum, o civarda bildiginiz gidebilicegim bir yaz okulu varsa bilgilerime arz etmenizi rica ederim. Haa, derseniz ki "orda senin ablan var o niye yardimci olmuyo sana?!" , onun kendisine faydasi yok orada ki bana olsun!
Boyle, art&design 'la alakalı olabilir, cok ilgimi ceker, bolumumle alakali olabilir(elektrik elektronik muhendisligiyle), az ilgimi ceker. Lutfen, bildiginiz bir yer varsa beni yonlendirin!

Zor

Kütüphaneden aldigim kitaplarin icinden baskasina ait yazilar cikmasina ve bu yazilari okumaya bayiliyorum. Hani bir film baskasinin hayatina isik tutar ya, baska yasamlar gormek icin izlenen filmlerden cok daha gercekcidir kitaplarin arasindan cikan bu yazilari okumak. Okuduklarimdan yazana dair birseyler cikarmaya calisirim. En azindan kamu mali sayfalarina yazarkenki durumlarina ait birseyler. Gecen gun de Turkce dersi sunumum icin kutuphaneden bir kitap almistim. Sayfalari karistirirken el yazisiyla yazilmis bir siire rastladim. Kimin siiri bilmiyorum; ama bilen varsa lutfen beni bilgilendirsin. Yani, bir saire mi ait yoksa yazan kisiye mi bilmiyorum cunku arastirmama ragmen etrafta boyle bir siir bulamadim. Yazarin affina sıgınarak siiri paylasmak istiyorum (gerci sanirim bir sorun olmaz kendi de kutuphane kitabinin arasina yazdigina gore):

ZOR
Seni sevmek zor,
Kara gecelerde parlayan yildizlar gibi
parlayan gözlerine bakmak zor
Seni ararken cekilen sikintilar zor
Beni seviyor mu sevmiyor mu diye sormak zor
Ama en zor olani beni sevmen!

Saturday, April 7, 2007

davul derslerim iptal!

Yeni bir davul hocası ariyorum. Bir onceki ders almak istedigim kisi kelimenin tam anlamiyla bir "tunali piciydi". Beni ekip durdu ve evet, sadece 1 ders yapabildik! Tamam, üzerinde dünyanın en kötü ilk izlenimini birakmis olabilirim:
Ilk dersimizi asmisti ve yeniden bir ilk ders almak uzere anlasmistik. Kizilay'da bulusacaktik ve onla bulusmadan once ufak bir isimi halletmem gerekiyordu, o yuzden onu biraz bekletmek zorunda kaldim. Yanına geldigimde el sikismak uzere elimi uzattigimda kotu bir surprizle karsilasti (evet, o zamana kadar sik sik konusmusuk ama ilk defa yuz yuze gorusuyorduk). Dikmen Caddesi'nden Meşrutiyet'e kadar ellerim ceplerimde yurumem itibariyle ellerim terliydi!!
Bu yetmezmis gibi bir de ders boyunca her davulun basina oturusumda pantalonumu acilmasın diye cekistirerek bir "oh!" cekiyordum. Ilki degil, ama ondan sonrakiler istemsiz oluyorlardi, her seferinde engellemek istiyordum ama engelleyemiyordum, olmuyordu..
Tahmin edilebileceği üzere, cocuk beni bu olaylar uzerine bir kere daha ekti, daha sonra da ondan bir daha haber cikmadi.
Eger iyi davul calan ve ogretebilen bir tanidiginiz varsa lutfen benimle irtibata gecin. Soz veriyorum, bir daha ellerim terli el sikismayacagim ve davul basına baska bir pantalonla oturacagim!